lørdag den 10. juli 2010

Tag og læs!



Så er programmet for Testrup Højskoles årlige, fantastiske litteraturseminar Tag og læs klar! Læs og tilmeld jer i en ruf, det er svinebilligt for studerende!

Køn er et eksplosivt emne, der stadig kan få folk op af stolene og give os kaffen galt i halsen. Spørgsmål om prostitution, vold, ligeløn, rollefordeling, såkaldte kvindelige og mandlige egenskaber, børn og barsel osv. rører ved nogle dybe følelser og instinkter i os og udfordrer vores selvopfattelse, og diskussionerne om og imellem kønnene kan godt gå højt og blive skingre.
I Sverige og Norge er der en anden tone i debatten og en finere grænse for, hvornår noget opfattes som undertrykkende eller sexistisk. Lars von Triers film Antichrist er f.eks. nærmest dømt ude i Sverige for sit kontroversielle kvindeportræt, og de to lande er gået længere med ligestilling og har indført kønskvotering på arbejdsmarkedet og gjort det kriminelt at købe sig til sex.
Er vi sakket håbløst bagud – eller er de håbløst frelste i vores nabolande?
Og hvad med kunsten og litteraturen? Kan vi lære nyt om kønnet der? Er kønnet noget vi tager på os, noget tillært og skabt, eller er der dybe forskelle lagt ned i vores kromosomer? Kan litteraturen være med til at rykke ved fordomme og forestillinger? Er der grænser for, hvad man må og kan?
På dette års litteraturseminar på Testrup Højskole er kønnet til debat, og vi har inviteret en række af de bedste forfattere og foredragsholdere, der har beskæftiget sig med emnet.
På Tag og læs! skal vi også, som vi plejer, forholde os til bogåret (2010), og kurset afsluttes med uddelingen af Montanas Litteraturpris på kr. 100.000.

http://www.facebook.com/group.php?gid=100778143311399

Ingen kommentarer:

Send en kommentar